Puslapiai

2016 m. vasario 26 d., penktadienis

Pavasariškas ir sveikas aviečių, bananų ir varškės kokteilis

Prabudus ir pravėrus akis lovoje iš kart pirma mintis buvo - pagaliau penktadienis! Nežinau kaip Jūs, bet penktadieniai mano gyvenime labiausiai laukiami, nes tai ženklas, kad artėja dvi gražios dienos, kai nereikės prievarta keltis ir galėsiu sau leisti laiką kaip pati norėsiu. 
Šiandien toks gražus, saulėtas ir gana šiltas rytas. Smagu, kai einant į darbą veidą šildo saulės spinduliai, o tuo pačiu, žinai, kad artėja vasara, kuri verčia mus pasitempti. Šiam rytui išbandžiau šiek tiek kitokį kokteilį, bet jis lygiai taip pat skanus ir sveikas, tad dalinuosi receptu su Jumis.
1 porcijai reikės:

1 vnt. banano
Saujos aviečių (naudojau šaldytas, bet galima ir šviežias)
30-40 g (1/3 180 g) liesos varškės
0,5 vnt. avokado
2-3 a.š. "CHIA" sėklų (prieš ruošiant mirkiau per naktį vandenyje)
300 ml Kelių grūdų sojos pieno "Joya"
(Kad kokteilis būtų šiek tiek saldesnis galite įdėti 1 a.š. medaus, aš nedėjau.)


Kadangi norėjau išbandyti skirtumą tarp mirkytų ir nemirkytų "CHIA" sėklų, tai pirmiausia vakare užmerkiau sėklas vandenyje ir palikau per naktį. Tuomet iš ryto į blenderį sudėjau pjaustytą bananą, subėriau saują aviečių, įdėjau varškės, išgremžiau avokado minkštimą ir užpyliau išmirkytas "CHIA" sėklas. Kokteilio kiekį ir skystumą reguliavau su "Joya" sojos pienu, kurį išbandžiau pirmą kart. Viską sublenderiavau, ir kokteilis buvo paruoštas bei keliavo kartu su manimi į darbą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą