Puslapiai

2016 m. vasario 25 d., ketvirtadienis

Neįprastos, sveikos, skanios špinatų, šilauogių ir mocarelos salotos

Džiuginu save kiekvieną dieną vis labiau, jau lygiai dvi savaitės, kai einu savo tikslo link be nuokrypių. Valgau sveikai, sportuoju ir suku galvoje receptus, kurie praverstų ne tik man, bet ir kitiems. Šiandien buvo gana sunki diena, todėl vakare grįžau pavargusi ir labai norėjosi valgyt. Dažnai sau užduodavau klausimą, ką valgyti vakare? O gal geriau nevalgyti? Nemažai ieškojau informacijos ir apibendrinus, tai supratau, kad vis gi galiu atrasti, tai kas padės mano pilvukui negurgti ir jausiuos tik geriau, todėl dalinuos savo atradimais ir šiam kartui Jūsų teismui, mano neįprasta, sveika bei labai skani vakarienė.
1 porcijai reikės:

150 g (t.y. 0,5 vnt.) mocarelos sūrio "Mozzarella"
Saujos (didelės) špinatų
1 vnt. agurko
4-5 a.š. išgriebto avokado
Saujos avinžirnių
Saujos šilauogių
3 a.š. moliūgų sėklų
Riešutų padažo 
Pagal skonį ir poreikį džiovintų spanguolių (aš dėjau mažiau nei pusę saujelės)

Riešutų padažui reikės:
(pagal nurodytą kiekį padažo liks kitiems kartams, todėl gaminkite inde, kuriame laikysite)

3 v.š. riešutų sviesto
2 v.š. sojos padažo
1 a.š. (nubraukto) cukraus
3 v.š. alyvuogių aliejaus
5 v.š. vandens

Neįprastos, sveikos, skanios špinatų, šilauogių ir mocarelos salotos

Pirmiausia nusiplauname visas daržoves. Išplautus ir nusausintus špinatus dedame į indą. Supjaustome agurką, mocarelos sūrį, išgriebiame su arbatiniu šaukščiuku avokado skrituliukus, suberiame avinžirnius, šilauoges ir moliūgų sėklas. Tuomet pasigaminame padažą. Padažui paimame nedidelį, uždaromą indą, dedame riešutų sviestą, pilame sojos padažą, vandenį, aliejų ir nugriebto cukraus. Visą masę sublenderiuojame iki vientisumo. Kai padažas paruoštas pagal skonį šiek tiek apšlakstome salotas ir įberiame džiovintas spanguoles. Viską sumaišome ir vuolia galime skanauti!
Taip pat, manau atkreipėte dėmesį, jog mano receptuose atsirado šilauogės, tad šiek tiek informacijos, kodėl jas verta ir naudinga vartoti.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą