Puslapiai

2016 m. vasario 17 d., trečiadienis

Žaliasis ir sveikasis šreko omletas

Na aš kaip ir visuomet po šventinių dienų apsireiškiu su šiek tiek tingiais, bet nepaprastais receptais. Vasario 16-oji buvo tokia didi šventė, kad leidau sau visą dieną valgyti ir suktis virtuvėje. Smagu, kai gali laiką skirti sau apie nieką negalvojant, taigi dalinuosi savo pusryčių receptu, beje, mano pusryčiai buvo labai pavėluotu metu apie 15 val. dienos, taip, taip, mano valgymas, kai turiu laisvas dienas yra labai ne pagal grafiką, na bet ką jau čia save smerksi..
1 porcijai reikės:

3 vnt. kiaušinių (1 vnt. pilno + 2 vnt. tik baltymų)
Kelios saujos špinatų (kuo daugiau špinatų, tuo tamsesnė masė)
Žiupsnelio druskos
6 vnt. vyšninių pomidorų
1 vnt. agurko
3 vnt. salotų lapai
Žiupsnelio moliūgų sėklų
Lašelis alyvuogių aliejaus

Žaliasis ir sveikasis šreko omletas

Paprastesnio rytinio recepto ir būti negali, paimame vidutinio dydžio dubenį, įmušame viena pilną kiaušinį (trynį su baltymu) ir du kiaušinio baltymus (atskiriame trynį, kurio nenaudosime), įdedame norimą kiekį špinatų, užberiame žiupsnelį druskos ir blenderiu sutriname bei išsukame masę kol būna skysta kaip vanduo. Įkaitiname nedidelę keptuvę su lašeliu alyvuogių aliejaus ir supilame masę.
Kepame uždengę dangčiu vis patikrinant ar neprisvilo, reikia apkepti abi puses. Kai omletas iškepęs tereikia fantazijos kaip pasipuošti lėkštę. Naudojome salotų lapus, supjaustėme vyšninius pomidorus, agurkus, o pati omletą apibarstėme moliūgų sėklomis. 
Šalia omleto aromatu kerėjo žalia arbata su meliono aromatu.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą