Puslapiai

2016 m. vasario 15 d., pirmadienis

Saldžioji nuodėmė - Tortas "Snickers"

Na ką gi, valentino diena prabėgo su vėjeliu, o meilės įnešė su kaupu.. O ją įnešė, žinoma, kad saldi nuodėmė.. Kur ta mano valia ir pasiryžimas? Bet kaip tik šventė, taip leidžiu sau daugiau nei reik. Na gal nereikia savęs taip peikti, o geriau pasidalinti įspūdžiais ir receptu. Šį tortą jau seeenai planavau pasigaminti, tiesiog neradau tam nei laiko, nei vietos. O pagaminus ir paragavus iškart mintyse sudėliojau šiek tiek patarimų sau, ką daryčiau kitaip sekantį kartą. Taigi dalinuos savo patarimais su Jumis, gamybos procesą pagražinau, taip, kaip gaminsiu kitą kartelį. 
10 ir daugiau porcijoms reikės:

Biskvitų gamybai:

2 vnt. kiaušinių
330 g miltų
200 g cukraus
1/2 skardinės (200 g) “Rududu” kondensuoto pieno
1 puodelio grietinės
1 a.š. sodos
Damų likerio

Šokolado glajaus gamybai:
100 g juodo šokolado
100 g pieniško šokolado
100 ml pieno

Grietinėlės kremo gamybai:

250 ml plakamos grietinėlės
1,5 valg.š. cukraus (pagal skonį pilti cukrų galima mažiau ar daugiau)

Sviestinio kremo gamybai:

350 g “Rududu” kondensuoto pieno, kambario temperatūros (kuo minkštesnis, tuo lengviau maišysis)
150 g sviesto, kambario temperatūros (kuo minkštesnis, tuo lengviau maišysis)
100 g pakepintų žemės riešutų

*Torto puošimui naudojau likutį plaktos grietinėlės su cukrumi ir širdelės formos pabarstukus. Patarčiau puošti šokolado glajumi

Saldžioji nuodėmė - Tortas "Snickers"


Pirmiausia pasiruošiame tešlą biskvitams. Paimame didesnės apimties dubenį ir įmušame kiaušinius. Į kiaušinius pilame cukrų ir išsukame mikseriu iki tol kol tešla pašviesėja, pakyla ir nesijaučia cukraus likučių. Tuomet paimame puodelį sudedame grietinę, įdedame sodos ir išmaišome. Leidžiame šiek tiek pastovėti kol grietinė pakyla, tuomet supilame į kiaušinių masę. Supilame "Rududu", sudedame miltus ir išsukame su mikseriu kol masė pasidaro vientisa (jei masė atrodo per tiršta, galite įdėti dar grietinės, kad būtų šiek tiek skystesnė). Supilame biskvitų tešlą į 20-22 cm skersmens torto formą (jei bus didesnio skersmens, neišeis padalinti 3-4 dalis) ir įkaitinus orkaitę iki 180⁰C laipsnių, dedame biskvitų tešlą keptis. Kai tešla iškepusi, leidžiame jai atvėsti.
Kai biskvitas iškepęs padaliname jį į 3-as arba 4-ias dalis. Kiekviena dalį sulaistome "Damų" likeriu (pačios viršutinės laistyti nereikia).

Pasiruošiame kremus.

Šokoladinio kremo gamybai, paimame mažą puodą, sudedame šokolado skilteles užpilame pienu ir leidžiame tirpti ant silnos ugnies vis pamaišant.

Grietinėlės kremui, paimame mažą dubenį, supilame grietinėlę, dedame cukrų ir plakame iki standumo.

Rududu ir sviesto kremui, pirmiausia sutraiškome žemės riešutus, juos pakepiname. Paimame vidutinio dydžio dubenį, supilame "Rududu", įdedame sviestą, supilame pakepintus riešutus ir viską išmaišome.

Laikas surinkti tortą. Pirmąją torto dalį sutepame šokoladu ir išplakta grietinėle, antrąją dalį sutepame visu rududu ir sviesto kremu, trečiąją dalį sutepame likusiu šokolado kremu ir grietinėle (grietinėlės tepkite nedaug), na ir uždėjus paskutinę dalį, ją papuošiame pagal fantaziją, mes puošėme grietinėle (kadangi jos buvo užsilikę labai daug) ir širdelių pabarstukais, tačiau sekantį kartą puoščiau šokolado glajumi.

Visas gamybos procesas užėmė apie 1 val. 45 minutes, kai tortas buvo pagamintas dar šiek tiek įdėjome į šaldytuvą, kad visa masė sustingtų, patariame palaikyti per naktį.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą