Puslapiai

2016 m. vasario 5 d., penktadienis

Rudeniška orkaitėje kepta žuvis su raudonaisiais svogūnais

Nors ruduo senai jau praėjo ir pavasaris ne už kalnų.. Bet turėjau užsislėpus receptuką, kuris tinka visiems metų laikams. Grįžus iš darbo, taip sunku pasijudinti, o valgyti noris, todėl sugalvojau lengvai save palepinti ir nepersistengti.
1 porcijai reikės:

1 vnt. žuvies (naudojome mažaakę pangasiją)
1 vnt. pomidoro
0,5 vnt. agurko
Saujos moliūgų sėklų

Žuvies marinatui:

Žiupsnelis žuvies prieskonių
Šiek tiek maltų pipirų
0,5 vnt. raudonojo svogūno
Sezamo sėklų
0,5 vnt. šviežiai spaustų citrinos sulčių

Viskas labai, labai paprasta, pamarinuojame žuvį prieskoniais, dedame į foliją, apšlakstome citrinos sultimis, uždedame juostom pjaustytą svogūną, užbarstome sezamo sėklų ir dedame į orkaitę, kuri įkaitinta iki 180C kaitros.
Kol žuvis kepasi, susipjaustome pomidorą ir agurką.
Kai žuvis iškepus pateikiame lėkštėje ir apibastome moliūgų sėklomis. Užtruksite ilgiausiai ~30 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą