Puslapiai

2016 m. vasario 3 d., trečiadienis

Salotos su orkaitėje kepta vištiena citrinos marinate

O viskas prasidėjo nuo vienos nekaltos dienos.. Kai sugalvojome, kad reiktų sveikiau maitintis.. Juk tie mėsainiai, kebabai ir picos stipriai atsiliepia, kai užlipi ant svarstyklių ir pamatai tai, ko norėtum nematyti. Sugalvojome išbandyti salotų mišinį su pamėgta vištienos krūtinėle, o gavos visai neblogas receptas, kuriuo vėliau teko vaišinti net svečius ir kartoti porcijas norėjome ne vieną vakarą ir galėjome valgyti kiek tik norime!
2 porcijoms reikės:

4 vnt. vištienos broilerių filė
1 gūžės salotos
1 vnt. raudonojo svogūno
5-8 vnt. vyšninių pomidorų
8-10 vnt. juodųjų alyvuogių
0,5 vnt. avokado
1 vnt. agurko
Žiupsnelio sėmenų pabarstymui

Vištienos marinatui

0,5 vnt. šviežiai spaustų citrinos sulčių
3-4 skiltelių česnako
Žiupsnelio paukštienos prieskonių
Žiupsnelio maltų kvapniųjų ir juodųjų pipirų

Salotos su orkaitėje kepta vištiena citrinos marinate

1. Pirmiausia pasiruošiame vištieną, išmušame, pamarinuojame prieskoniais, įtriname susmulkintomis česnako skiltelėmis, įvyniojame į foliją ir apipilame citrinos sultimis. 
2. Įkaitiname orkaitę iki 200⁰C temperatūros ir pašauname į foliją suvyniotus vištienos kepsnelius. Kepame apie 15-20 min. tol kol pilnai iškepa (vis ištraukite patikrinti ar neperkepė).
3. Kol vištiena kepasi citrinos ir česnakų marinate pasiruošiame salotas. Rankomis suplėšome salotas, supjaustome pomidorus, agurkus, avokadą, svogūną ir įmetame alyvuoges
4. Kai vištiena iškepa padaliname į porcijas ir užberiame sėmenis bei apšlakstome alyvuogių aliejumi.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą