2 porcijoms reikės:
4 vnt. vištienos broilerių filė
1 gūžės salotos
1 vnt. raudonojo svogūno
5-8 vnt. vyšninių pomidorų
8-10 vnt. juodųjų alyvuogių
0,5 vnt. avokado
1 vnt. agurko
Žiupsnelio sėmenų pabarstymui
Vištienos marinatui
0,5 vnt. šviežiai spaustų citrinos sulčių
3-4 skiltelių česnako
Žiupsnelio paukštienos prieskonių
Žiupsnelio maltų kvapniųjų ir juodųjų pipirų
Salotos su orkaitėje kepta vištiena citrinos marinate
1. Pirmiausia pasiruošiame vištieną, išmušame, pamarinuojame prieskoniais, įtriname susmulkintomis česnako skiltelėmis, įvyniojame į foliją ir apipilame citrinos sultimis.
2. Įkaitiname orkaitę iki 200⁰C temperatūros ir pašauname į foliją suvyniotus vištienos kepsnelius. Kepame apie 15-20 min. tol kol pilnai iškepa (vis ištraukite patikrinti ar neperkepė).
3. Kol vištiena kepasi citrinos ir česnakų marinate pasiruošiame salotas. Rankomis suplėšome salotas, supjaustome pomidorus, agurkus, avokadą, svogūną ir įmetame alyvuoges
4. Kai vištiena iškepa padaliname į porcijas ir užberiame sėmenis bei apšlakstome alyvuogių aliejumi.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą